Mas Sarah Blee 2099-SB-02

MAS Antwerp, Belgium


 

 

 

 

 

The building

The MAS was designed as a sixty-meter high tower. Ten gigantic natural stone trunks are piled up as a physical demonstration of the heaviness of history, full of historical objects that are the legacy of our ancestors. It is a storehouse of stacked history in the middle of the old harbour docks. Every storey of the tower has been rotated a quarter turn, creating a gigantic spiral staircase. This spiral space, in which a facade of corrugated glass is inserted, forms a public city gallery.

The facades

Facades, floors, walls and ceilings of the tower are entirely covered with large panels of hand-cut red Indian sandstone, evoking the image of a monumental stone sculpture. The four-colour variation of the natural stone panels has been distributed over the facade on the basis of a computer-generated pattern. The spiral gallery is finished with a gigantic curtain of corrugated glass. Its play of light and shadow, of transparency and translucence turns this corrugated glass facade into a light counterweight to the heavy stone sculpture.

 Applied Products:

> Janisol Doors
> Janisol Windows

Mas Sarah Blee 2099-SB-01-H

Mas Sarah Blee 2099-SB-02

ANTMAS-Museum.aan.de.Stroom.Antwerpen (11)

Mas Sarah Blee high res 2099-SB-05©Sarah Blee and Scagliola Brakkee

 

 Back