zwartesilo06

Black Silo Deventer


Architect:    Wenink Holtkamp Architecten Eindhoven
Realisation: 2015 - Goor Metaal Lunteren

 

The end of 2015, the conversion and restoration of the Black Silo, a grain silo from 1923 and a characteristic building in the harbor area of Deventer, rounded off to a lively public place.

Applied products:

> Economy 60 doors
> VISS TVS - sloping

zwartesilo01

zwartesilo02

zwartesilo03

zwartesilo04

zwartesilo05

zwartesilo06Photographer: Tim van de Velde

Wenink Holtkamp Architects was commissioned by BOEi (specialist in restoration and reallocating cultural heritage) transformed the building of a closed storage building into a transparent food hall (Food Dock), the adjacent port has become an important part of the interior experience.

The rawness in particular characterizes the interior of the building that has been left intact as much as possible. Several slender steel Jansen door and window systems made a significant contribution to the preservation of the distinctive character of the building.

Back